2021-12-20
香港首創滷水鍋,封門柳任食🐮估佢唔到又幾好食,至少我無停食足120分鐘嘢食種類其實佢都算唔少,而且佢份量好的骰,啱晒我呢啲眼闊肚窄乜都想食嘅人。無論係牛羊豬雞魚,丸餃滑,菜瓜都好齊,而且上菜好快,唔會偷工減料。質素不錯👍平時豬紅鴨血多數二選一,呢度兩樣都有得食。蝦幾新鮮鋪面好有特色,連啲餐具都好特別。放垃圾嘅痰罐好精緻,要問先知佢係放垃圾,大鄉里的我🤣無論肉類,蝦,魚定菜都真心新鮮,我先會食到無停過。店員推介呢個鍋底要加鵝腸,醒目嘅我一早已經落咗,鵝腸加呢個湯底真心唔錯,第一次食鵝腸嘅我覺得好好食,唔會有好核突嘅感覺。粟米超級甜,勁好食佢連小食都有,個豬手好好食,鳳爪都唔差醬料嘢飲都係自助形式,嘢飲種類其實幾多,仲有四款自家嘢飲,今次就試咗佢嘅玫瑰茶,佢主要係用茶包所以唔算好濃,但清清地可以清腸胃。
估佢唔到又幾好食,至少我無停食足120分鐘
平時豬紅鴨血多數二選一,呢度兩樣都有得食。
蝦幾新鮮
粟米超級甜,勁好食
佢連小食都有,個豬手好好食,鳳爪都唔差