2019-06-05
見到X假期嘅推介,於是試吓呢間新開嘅泰式湯河,小店廚房有三個伙計,樓面有兩個伙計,不過因為啱啱開嘅關係: 落單,上菜比較慢,亦有漏單及錯單嘅情況。建議店家落單後要俾客人對單😶.雞湯- 慢煮鹵汁豬腩肉金邊粉 $68X假期話佢哋嘅豬腩肉係24小時用鹵四慢煮而成嘅,都見到餐廳半開放式廚房入邊有慢煮嘅儀器,而且見到佢地由煲入面一袋袋豬腩肉拎出嚟即刻切😯豬腩肉豬腩肉非常入味😍小小似日式叉燒嘅味但更加軟熟更入味(但又唔會死鹹) 肉質軟熟到有入口即溶嘅感覺!.炸豬皮炸豬皮係加分嘅非常卜卜脆😍.雞湯雞湯幾清,唔油膩,係一般正宗泰式湯河嘅味,不過飲完唔口渴應該無落味精?.金邊粉金邊粉少少彈牙,一咬即斷,掛到雞湯嘅湯汁。但要比差評嘅地方係:麵嘅份量非常少,作為女仔都覺得唔夠飽,真係幾啖就食晒🙈🙈🙈平心而論係幾好食嘅,亦睇得出小店係好認真做。不過上菜&落單方面有待改進,份量亦有待加大🙈
建議店家落單後要俾客人對單😶
雞湯- 慢煮鹵汁豬腩肉金邊粉 $68