2022-12-27 32 浏览
趁住最後一日紅日假期,去左熱鬧嘅旺角行個圈。見到有間新開嘅越南野,幾多選擇咁,就同朋友一齊走入去一試!越風味地道越南料理喺砵蘭街,好當眼。我地兩個人叫左二人份量嘅越風味珍寶火車頭湯檬,午市追加小食 牛油果軟殼蟹米紙卷,香葉豬肉卷。越風味珍寶火車頭湯檬。有黑椒牛丸,咬落彈牙有肉汁牛展幾香,牛腩肥瘦適中生牛肉都幾新鮮扎肉厚切有咬口。湯底都幾清,飲落唔覺有味精味,整體唔算重口味,食落舒服。檬粉份量超多,檬粉爽口,唔會太硬。小食 牛油果軟殼蟹米紙卷,都幾大件,牛油果軟熟,軟殼蟹夠香脆加埋爽口嘅酸蘿蔔絲,青瓜條口感豐富,好食!香葉豬肉卷,外層香脆,裏面豬肉餡好香~飲品叫左一杯涷檸茶走甜少冰,朋友話茶底濃而不澀,有水準。一杯加配凍滴漏咖啡,咖啡味香濃,煉奶香甜,飲落幼滑。店員有禮貌,仲會推薦唔同食物比客人。座位闊落,環境企理,不錯不錯!
越風味地道越南料理喺砵蘭街,好當眼。

越風味珍寶火車頭湯檬。

有黑椒牛丸,咬落彈牙有肉汁

牛展幾香,牛腩肥瘦適中

生牛肉都幾新鮮

扎肉厚切有咬口。

加埋爽口嘅酸蘿蔔絲,青瓜條口感豐富,好食!

香葉豬肉卷,外層香脆,裏面豬肉餡好香~

飲品叫左一杯涷檸茶走甜少冰,朋友話茶底濃而不澀,有水準。

一杯加配凍滴漏咖啡,咖啡味香濃,煉奶香甜,飲落幼滑。

2022-12-27