2023-01-16
🌟餐廳:將神車仔麵📍地址:佐敦上海街13號地舖💰價位:~$50⏰營業時間:星期一至六 11:00 - 21:00 / 星期日及公眾假期 休息📱電話:6758 9472車仔麵~可以稱得上係香港其中一款地道既食物,餸菜及麵底可以按自己喜好,鍾意食乜就叫乜,自由度極大~傍晚終於喺佐敦做哂野,經過呢一間新開既「將神車仔麵」,一於同朋友食埋先返屋企~———————————————————🔹將神招牌牛魔王(配米粉)話明牛魔王,就當然全碗都係牛啦haha~提供左牛腩,牛筋,牛骨濃汁牛丸,牛柏葉,金錢肚及肥牛,鍾意牛既朋友仔岩哂~朋友就覺得牛筋最好食,炆得好林好入味,而且佢仲加左餐廳秘製嘅咖喱汁,搭配米粉黎食都幾惹味~———————————————————🔹自選車仔麵餐(淨食)餸菜選擇非常多,我就揀左咖喱陳皮魚蛋,蘿蔔,辣玻璃魷魚,墨魚腐皮卷,順德炸魚腐同埋濃汁貢丸,當然唔少食蔬菜啦,我就無揀麵底,要左菜底,健康d呀MA hahaha~咁多款餸最出色既係辣玻璃魷魚,質地爽脆有口感,而且辣度適中~———————————————————🔹瑞士雞翼我地仲叫咗份瑞士雞翼~雞翼都煮得幾夠味,入口好淋,用黎送車仔
📍地址:佐敦上海街13號地舖
💰價位:~$50
📱電話:6758 9472
———————————————————
🔹將神招牌牛魔王(配米粉)
———————————————————
🔹自選車仔麵餐(淨食)
🔹瑞士雞翼
我地仲叫咗份瑞士雞翼~雞翼都煮得幾夠味,入口好淋,用黎送車仔都係唔錯既選擇~
🔹涼伴青瓜
朋友就叫左份涼伴青瓜,青瓜好爽脆,幾健康~
😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
一向都好鍾意食車仔麵,食物選擇夠多之餘,仲夠快靚正~餐廳最近先開張,環境都坐得幾舒適~