2021-12-25
今晚收左工同朋友一齊黎左觀塘呢間新開波希米亞風格調既打卡cafe餐廳,臨近聖誕節,門口有顆聖誕節🎄閃閃下好岩打卡!店員安排左個半卡位比我地,掃QR CODE 落單十分方便! 香煎慢煮西班牙伊比利亞黑豚鞍配黑松露醬$328: 價錢是有一點略貴,但你要知道伊比利豬多吃橡果,由於橡果含豐富的油分及蛋白質,食足六個月橡果的伊比利豬不但肥美, 肉味更是濃郁到滿瀉,肉質更幼嫩配黑松露醬一齊食更美味,更罕見地用冰菜做配菜很爽甜!香煎橙鯛魚柳配燈籠椒堅果醬 $228: 有燈籠椒賣相好colourful ,魚肉很鮮甜幼滑,沒有骨,魚皮也煎得十分香脆,配埋堅果醬一齊食味道很refresh! 法式焦糖卡士達梳乎厘Pancake $128: 即叫即整,要等20-40分鐘左右,chef 推薦既甜品十分有保証,打卡一流,一切開pancake滿滿的鬆軟空氣感,法式焦糖卡士達醬係面但唔會感到很甜,味道剛好!Organic tea green tea tropical $30: 透明茶壺同茶杯好靚!飲杯熱綠茶可以清一下油膩感!Strawberry avocado 🥑 smoothie $52: 士多啤梨🍓加埋牛油果原來
Strawberry avocado 🥑 smoothie $52: 士多啤梨🍓加埋牛油果原來味道咁夾,味道芬芳令到整個口感好豐厚!
+++++++++++++++