2022-06-03
餐廳:泰金鍋 (旺角)地址:旺角彌敦道601號創興廣場6樓呢間4月21號先開嘅泰式火鍋放題店🇹🇭 ——泰金鍋 @thaipot.hk ,開咗唔夠兩個月已經差唔多日日大排長龍,我都喺勁早5點鐘去先拎到個靚位🙈7:30pm前離座有早鳥優惠,我去嗰日咁啱喺公眾假期前夕要額外加$10,所以埋單$238加一就食到呢個中價位嘅B餐——澳洲產頂級草飼黑安格斯120分鐘火鍋放題🐂,有超過80款食物比你任食,8款肉類、泰式炸物同小食、串燒🍢、沙律🥗、主食、甜品🍰、雪糕雪條🍦、唔同特式飲品,當然唔少得仲有好少見到嘅流水蝦啦🦐湯底可以揀一人一鍋🍲,都喺想減少疫情下嘅交叉感染,有好多充滿泰國特式嘅湯底,例如泰金冬蔭功鍋🌶、馬來娘惹叻沙鍋、檸檬香茅鍋🌿、青檸椰奶雞湯鍋等,叫完湯底坐低唔夠30秒就送到過嚟,勁快手👍,仲比咗4碟B餐主打嘅澳洲產頂級草飼黑安格斯牛肉我哋食住先其他肉款包括特級牛胸腹、丹麥產皇冠豚梅肉🐷、美國產下肩胛肉眼、牛舌、澳洲產草飼羊肩肉🐑、牛胸爽同美國牛板腱🐮;出面比較少有嘅泰式炸物,有宋卡蝦片、雞寶、清邁炸豬片、芒果春卷等,我尤其鍾意佢哋嘅泰式雞肉同豬肉串,畢竟平時出面食一串都要十蚊八蚊🤣,食
地址:旺角彌敦道601號創興廣場6樓
喺呢度食火鍋放題嘅重點緊喺出面嘅自助吧啦,
再去流水蝦區嗰邊自己捕捉活蝦,一家大細一齊捉就最啱🌊;
掃QR code叫嘢食上菜嘅速度勁快,平均叫完1-2分鐘就送到,食物以放題質素嚟講都算中上,呢餐都真喺幾抵食😋,希望餐廳可以keep it up💪