2021-01-27
有人講形薈開咗間牛角,未開前已經好期待,前幾日知佢開張了,反正疫情下都係會選擇外賣自取返公司食,同事話佢哋新張期有6折,今日就決定食佢,打開OPENRICE睇下menu,仲見到話首次落單減多20蚊,真係好抵呀!點了牛角燒牛肉飯,打開一望,賣相都已經吸引,仲要香噴噴,用匙羹撥吓啲牛肉,唔係只有幾片仔,而係比預計中多好多牛肉,味道適中,仲有醬汁比我自己倒,咸味可以自己調教,珍珠米軟硬度亦好恰當,感覺上好似牛肉多過飯咁,如果飯既份量多少少就更perfect。原價72蚊,6折咗係43.2,openrice仲扣多20,即係23.2就攪惦,仲要送埋罐可樂,大讚呀!一間好既餐廳,除了食物質素重要之外,服務員的待客態度亦很重要,值得一讚的是,門口的那位女侍應態度很好,對客人很有禮貌,佢戴住口罩都見到佢既笑容,對客人很親切,值得大贊!