2022-10-30
聽谷友講世宙開左新烤魚店,味道唔錯就特登行過黎試下。地點唔難搵,在向馬路的街舖。平日下午唔多客喎,店員示意可以隨便坐。店內無餐牌,用枱上的qr code落單,介面幾易用,食物選擇都唔算少,酸菜魚、水煮魚、雞煲、羊腩煲等,飲品就得罐裝飲料。🐟藤椒涼拌魚皮上枱時見魚皮晶瑩剔透,仲散發着藤椒香味,已經覺得好吸引,食一口冰涼爽脆,仲好滑添,藤椒辣很惹味,仲有芫茜香,真係好好味。🌶️水煮魚主菜要左水煮魚,叫小辣個辣度啱啱好。魚肉嫩滑,雖然有少少碎骨,但啲魚片真係好鮮味,而且份量仲唔少添。其他配料有雲耳、蒿荀、蓮藕等,滿滿一碗十分足料。湯汁裏的辣椒、花椒都放得好多,又麻又辣好好味。🍚白飯食辣野配個白飯特別好味,仲可以撈下辣汁添。🥤王老吉店內只有罐裝飲品,要左罐王老吉,哈哈,唔係叫加多寶。水煮真係幾好味,唔知佢個雞煲同羊腩煲好唔好味呢!?下次試下先。
地點唔難搵,在向馬路的街舖。
平日下午唔多客喎,店員示意可以隨便坐。
🐟藤椒涼拌魚皮
🌶️水煮魚
🍚白飯
食辣野配個白飯特別好味,仲可以撈下辣汁添。
🥤王老吉
店內只有罐裝飲品,要左罐王老吉,哈哈,唔係叫加多寶。