2023-12-13
最近經過荔枝角發現新開咗一間空中列車烤肉店🚄餐廳以摩登嘅空中列車形式送餐🍽韓牛同和牛嘅款式都有🐮加上價錢經濟得宜🤑每次weekend中午經過都超多人排隊等位😵💫今次下午時段去到 終於可以一試了🥹✨️牛五花|肩胛牛柳|薄牛舌|溫泉蛋紫菜飯 $123點了一個包含三款牛肉的套餐🐮牛五花油脂同肉嘅層次分明🤩一放落去燒就超級惹火 令油脂爆香🧈而且切得較厚身 食落肉汁好澎湃💦牛柳同牛舌雖然較薄身🤏但牛味就較濃郁 送飯一流🍚每款各50g 對於女生嘅食量嚟講剛剛好👧✨️牛五花|豬五花 $98另外一款牛+豬五花嘅套餐🐽豬五花係令我覺得幾驚豔💖豬皮 脂肪 瘦肉層次好靚好分明🐖燒嘅時候已經啪啦啪啦咁爆香💥而食落口係脆卜卜嘅口感 帶微微焦香😚十分香脆爽口😉牛同豬肉份量各100克 食完之後係超飽滿🤰燒肉店以列車作gimmik嘅概念幾新穎🚄而且啱晒1-2個人嚟食細細份嘅燒肉 又唔會太滯🍖最重要係性價比超高💰燒肉嘅份量同質素都十分不錯☺️難怪吸引咁多街坊排隊等位光顧🫣可以話係一間回頭率幾高嘅餐廳😉
✨️牛五花|肩胛牛柳|薄牛舌|溫泉蛋紫菜飯 $123
牛五花 肩胛牛柳 薄牛舌