2021-11-20 569 浏览
今日放工同爸爸撐枱腳打邊爐,佢唔食得多,去唔到任飲任食個啲,寧願坐得舒服啲、食得好啲。呢間火鍋店新開張,除咗海鮮&牛肉,全單八折優惠,一上到去,環境幾好,座位舒適,冷氣充足,全場坐滿打邊爐嘅時候都唔會好焗好熱,抽風系統都足夠,食完個身唔會有陣味九宮格火鍋醬料*滋補醉雞鍋 半隻 $198*打邊爐最緊要就係個湯底,醉雞湯底非常濃郁,有齊紅棗、杞子呢啲滋補藥材同配料,我未打邊爐之前都飲咗碗,我地叫咗半隻雞,都幾大隻,滾完湯之後啲雞肉都好嫩滑*自家製四寶丸 $128*一次過試晒4款丸,分別係蝦丸、墨魚丸、豬肉丸、鯪魚🐟丸,自家製嘅手打丸同一般完全係粉做嘅丸真係好唔同,我就中意墨魚丸同蝦丸多啲,兩款都超彈牙,仲有啲墨魚粒幾有咬口*鴕鳥肉 $118*打邊度唔一定要食牛肉嘅,今次我哋揀咗鴕鳥肉。份量十足,肉質非常鮮嫩,滾熟之後都完全唔會韌*鮮蝦雲吞併瑤柱水餃🥟 $78*原本我哋係諗住雲吞水餃各叫一碟,店員幫我地落單之後主動提議併比我地,兩個人唔駛食咁多又可以試多啲。雲吞&水餃嘅鮮蝦餡料都幾新鮮,質感彈牙👍🏻,不過略嫌調味咸咗啲

九宮格火鍋醬料

*滋補醉雞鍋 半隻 $198*