行過黑布街,見到有一間小店門口放滿開張花牌,店名字叫「辛手村」,試新野好呀!辛手村以簡約時尚風格設計,一反傳統。餐廳日間主打自家創作特色干鍋和串燒,入夜變身酒吧餐廳,讓你體會日與夜的不同感覺。店主係外地回流的年青人,初次創業要支持一下💪🏻🌶🥘辛手村麻辣黑松露味干鍋特色干鍋有兩款,唔食得辣的朋友可以揀日式壽喜燒味,我就揀左麻辣黑松露味的少辣版,辣度非常適合我呢d BB班。干鍋充滿濃濃的黑松露味,鍋底本身已經有蓮藕,娃娃菜,土豆絲,另外自選配料我揀左肥牛片,帆立貝,青口,濃汁牛丸。成個鍋非常豐富又惹味,白飯仲可以任裝🤩🍢特式串燒叫左佢D特式串燒,有日式燒鰻魚,厚切鹽燒牛舌芯、龍利柳,魷魚串,多春魚,燒茄子。全部都燒得好惹味,特別鍾意厚切鹽燒牛舌芯。仲叫左小食炸帶子,份量幾多,帶子外脆內嫩,夠晒香口😋🥤茉莉椰奶綠 / 荔枝烏龍冰茶兩杯手搖都少甜,解渴一流😚🍧柚子冰粉食完干鍋同埋串燒,點都要食埋個甜品先完滿。柚子冰粉,冰粉似啫喱食落口感好清涼,柚子酸酸甜甜,食完解晒膩😍

🌶🥘辛手村麻辣黑松露味干鍋

🍢特式串燒
仲叫左小食炸帶子,份量幾多,帶子外脆內嫩,夠晒香口😋

🥤茉莉椰奶綠 / 荔枝烏龍冰茶
兩杯手搖都少甜,解渴一流😚

🍧柚子冰粉