2021-11-20 14 浏览
#元朗又去元朗, 皆因身邊友人’s 見我 Po 元朗好多嘢食, 成日都叫我帶佢哋搵食, 買完六合彩, 行行下諗住轉去教育路搵食, 但途中見到有條後巷 “大陂頭徑”, 比個名吸引😌, 轉入去睇下! 👯‍♀️優惠二人餐 $368, 價格好吸引, 仲要係日式居酒屋, 二話不說入去坐低食返餐! 🥗凱撒沙律、香箱蟹一隻伴冷麵、日本燒蠔 / 燒虎蝦 (4隻) 、酒糟乳鴿 / 紅燒乳鴿、鹽燒五花肉 / 蜜椒牛柳粒、黑毛豬炒飯 / 牛柳粒烏冬! 🦪蠔好有驚喜, 好新鮮無腥味, 燒得恰到好處, 唔會縮到好細粒, 肉筫飽滿! 🐦乳鴿燒得香脆, 肉質嫩滑! 🍛黑毛豬炒飯, 份量好多, 豬肉都好多, 飯粒分明, 好香口! 🍺無酒精飲品 2罐, 最後我係再 order 咗支酒的! 地中海檸檬啤酒 Damm Lemon $28 ~ 淡淡花香及檸檬香, 口味獨特, 好清新易入口!
#元朗

🐦乳鴿燒得香脆, 肉質嫩滑!