2009-08-21
江戶前以前係力生廣場時,本人都曾經光顧過幾次,但總括既印象都係麻麻,唔太特出既好食,不過不失。但估唔到搬到大河道之後,一反小妹之前既印象。今日14:00左右出到荃灣,未食LUNCH,見到呢間新既江戶前,打算食住黎醫肚先。點左個炸豬扒蛋飯,兩件三文魚壽司,跟餐飲荔枝綠茶。炸豬扒蛋飯:水準同以前相比的話,確實係有進步。熱辣辣的上黎,豬扒面頭上既蛋,我一篤落去,仲有流黃。加埋洋蔥同少少既冬菇,好食啊。三文魚壽司:應該係新店開張既關係,做緊特價,$5兩件。味道不過不失啦,以咁價錢,要求都無太多。荔枝綠茶:或者江戶前唔太著重餐飯吧,這正是其一弱點。飯品底下既JELLY吸唔到上黎,成杯野都淡淡既,無乜味。反而個餐湯(麵鼓湯)比以前好飲左,令小妹驚奇。最後,講講環境同STAFF。明顯地,呢間江戶前裝修仲未完成,用餐果陣仲見到有師傅量緊野。員工既服務態度比較以前為好,會問人要唔要加水,更加既友善。總括而言,價錢合理,又唔收加一,不失為一個開飯既選擇。新店新開始,如果能改善飯品質素的話,一定有下次。