2022-06-12
長沙灣福榮街又有新餐廳開咗啦!今次嚟到呢間主打南美菜式嘅餐廳,環境偏暗好chill嗰種,仲有幾個霓虹燈裝飾😀我地坐嘅呢張沙發🛋️好舒服🤣·✨芝士番茄沙律(細) $98老闆推介,白色嘅兩塊係烤過嘅芝士,切開一粒粒再同番茄一齊食,平時唔食番茄仔嘅我都覺得好甜好食,酸甜好開胃,幾特別😀·✨M7和牛配阿根廷青醬 $348和牛算好嫩滑,好易切開,阿根廷青醬第一次食,係橄欖油加好多香草製成,通常用嚟配搭肉類,我個人都幾ok,但朋友嫌太搶咗牛味,就撥開嚟食仲有啲紫薯、蘿蔔等作為配菜😌·✨即刨松露薯條 $68好香好香🤤刨咗好多芝士碎,同埋都有松露碎,薯條食落係實在嘅質感,似係帶有微脆嘅薯仔,唔同一般淨脆嘅薯條·✨手搖水果茶 $58我地分別揀咗熱情果同埋無花果味,味道唔錯,唔會死甜,個茶底好fresh😬·✨巨型雪糕新地 $98食返個甜品作為呢餐嘅結尾先啦🤤,北海道牛乳雪糕真係好巨型😀,配上紅莓醬、朱古力醬,個底仲有啲朱古力脆片,味道正常,價錢就太貴🫣·🌟想試吓啲特色嘢有別附近嘅cafe,都可以嚟試試😌
仲有啲紫薯、蘿蔔等作為配菜😌
🌟想試吓啲特色嘢有別附近嘅cafe,都可以嚟試試😌