2018-12-31 179 浏览
我係附近做野,發現開左尼間新野,第1下睇落去門面似內地茶飲,拎左menu睇落5錯,所以叫埋d同事一齊試。我試過熱薑奶同黑糖珍珠鮮奶紅茶2. 0睇名就覺得幾好笑,menu有備註原來2. 0係原配方再加鮮奶,飲落去茶底真心5錯,易入口,珍珠都好味,其實我本人就5係好中2食珍珠,因為我懶同5係好食d太煙韌既粉圓,但佢尼隻好似話係用天然黑糖煮,而且鋪頭有大玻璃,真係可以睇到佢地煮珍珠同沖茶過程,透明度好高。薑奶雖然5可以加珍珠,但就咁飲都幾好,5太甜,薑味5算好辣,易入口。全鋪都有好多信息話比客人聽佢地係原配方,完美比例,所以menu上無寫有珍珠既飲品係真係5可以加珍珠,糖度冰度基本上都5準改,尼方面就有d 5係咁開心,不過都如果太多可以改,佢地就會無左自己特色,如果可以有list寫清楚邊幾種5改得可能清晰d會好d, 如果5係落單就要逐杯問,好似我公司咁多同事計埋落親都4,5杯,仲要尼樣5改得又要逐個問o 5 ok就好麻煩,而且都要影響落單時間但我地都係會再飲既,因為佢真係除左黑糖就無額外糖,我地成班女仔最怕就係太甜,而佢就無尼個問題,所以我地都好鐘意
我試過熱薑奶同黑糖珍珠鮮奶紅茶2. 0
睇名就覺得幾好笑

,不過都如果太多可以改,佢地就會無左自己特色

但我地都係會再飲既
黑糖珍珠鮮奶紅茶2. 0