2019-04-04
新都會廣場開左好多新嘅餐廳,今日難得同男友黎到葵芳行街,順便食埋晚飯先回家。見到餐廳門外有人龍,知道一定係唔會伏🥰等左一陣就有枱。餐廳嘅日本菜有別於其他,大部份都帶有自家特色。「自家製明太子玉子燒」,每一塊玉子燒都伴有濃濃嘅明太子,食落啖啖明太子,好正!「瞬間燻製三文魚他他」,開始時用一塊薄薄嘅紙密封玻璃瓶;打開後會見到一縷縷青煙從瓶中飄出黎,三文魚會有一股被煙燻過嘅味道,非常特別。「三文魚牛油果壽司漢堡」,三文魚及牛油果被上下兩塊米餅包裹,非常有趣嘅食法,我哋都覺得好食過一般嘅三文魚牛油果壽司!「丸十彩虹卷」,每一個飯卷都有各自嘅特色,好似食嘅卷物拼盤咁,同一碟卷物,但食到6種不同嘅享受。「鐵板燒日本南部地雞」,用鐵板燒嘅形式去烹調,令到雞蛋好香脆,而且味道十分濃郁、惹味!「松葉蟹魚籽丼」,滿滿嘅松葉蟹肉及魚籽鋪滿碗,而且仲有2隻蟹鉗,食落啖啖肉!飯+蟹肉+魚籽,非常有口感!餐廳環境都坐得好舒服呀,係一間非常唔錯嘅餐廳,抵讚!而且衛生乾淨,很好!