🚩 韓珍 - Hancham Korean BBQ Restaurant韓珍新開張啦🧡舖頭裝修簡約,主要採用暗色調嘅裝修設計,座位同座位之間超級闊落,啱晒聚會派對🧡〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈宮廷九節板 韓國傳統菜式~餅皮配以七款小菜,加埋類似胡麻醬嘅醬汁調味清淡得黎,口感又十分豐富🌈韓式涼拌青瓜有別於我哋中式嘅涼拌青瓜,廚師先將青瓜輕輕切咗3行,再攝啲椒絲,蛋絲同冬菇落去,入口好fresh🌈炸蛋疏乎厘呢個係我喺韓國好鍾意食嘅菜式,要影相嘅記得趁熱‼️由於石鍋好熱,所以蛋液接觸石鍋嘅嗰一邊會微微焦香~蛋身保持嫩滑不過略嫌鹹咗少少🌈韓式薯仔煎餅平時泡菜煎餅就食得多,原來薯仔煎餅都幾好食好似薯餅咁,不過感覺上就冇咁熱氣,但都好惹味特別係啲邊邊位,好香口🌈醬油蟹配牛油飯期待已久嘅醬油蟹🦀️蟹夠新鮮,肉質紮實,蟹膏都足夠牛油飯除咗有牛油之外,仲有蛋黃,蟹肉加上蛋汁,仲有飯素,入口絲滑,十分滿足🌈 90日熟成肉眼牛扒巨大塊扒🤤估唔到韓燒都可以燒牛扒牛肉肉味香濃 肉質夠淋可以點少少粗鹽食,更增風味🌈調味特級牛肋骨大愛依款肉肉😍食落甜甜地,類似叉燒嘅味道超級淋,唔洗用力都咬得爛🌈雪花牛肉牛肉厚切,雪
🌈宮廷九節板
韓國傳統菜式~
餅皮配以七款小菜,加埋類似胡麻醬嘅醬汁調味
清淡得黎,口感又十分豐富

🌈韓式涼拌青瓜

🌈炸蛋疏乎厘
呢個係我喺韓國好鍾意食嘅菜式,要影相嘅記得趁熱‼️
不過略嫌鹹咗少少

🌈韓式薯仔煎餅
平時泡菜煎餅就食得多,原來薯仔煎餅都幾好食
好似薯餅咁,不過感覺上就冇咁熱氣,但都好惹味
特別係啲邊邊位,好香口

🌈醬油蟹配牛油飯
期待已久嘅醬油蟹🦀️
蟹夠新鮮,肉質紮實,蟹膏都足夠

🌈 90日熟成肉眼牛扒
巨大塊扒🤤估唔到韓燒都可以燒牛扒
牛肉肉味香濃 肉質夠淋
可以點少少粗鹽食,更增風味

🌈調味特級牛肋骨
大愛依款肉肉😍
食落甜甜地,類似叉燒嘅味道
超級淋,唔洗用力都咬得爛

🌈雪花牛肉
牛肉厚切,雪花平均
入口淡淡牛油香氣,口感較紮實(唔係靭啊‼️)

🌈韓式豬手
大部份已經起晒骨,切成薄片食得勁方便🤤
豬皮有少少豉油嘅香味,整體已經超級入味同埋淋身,配搭埋佢整嘅酸辣汁~滿滿嘅骨膠原但又唔會太過黏口

🌈泡菜豬肉湯
比較偏向羅宋湯嘅味道~
泡菜湯超級足料,大量泡菜配搭豆腐同埋豬腩片
濕濕地好好餸飯🤤
如果豬腩片再多少少就更加好啦

🌈Lychee Fresh
類似於Mojito,不過增添左荔枝嘅風味~所以除咗清爽之外,仲多咗浸果香

🌈Citron Flavoured SoJu
檸檬味十足,配搭埋蘋果汁,整體酸酸甜甜~酒味唔會太重,女仔都啱飲

2022-10-21