去完附近攀石場玩,想食日本野所以㨂左海膽仔,就腳又容易搵!運動完好肚餓,叫咗勁多野食🤪🦪日本仙鳳趾生蠔之前試過一試難忘,估唔到海膽仔都有日本來貨!前菜係生蠔,富海水味而超級creamy,而且巨型到可以分兩啖食🌟倍化帶子吞海膽 由紫菜包住開半珍寶帶子,夾埋海膽,成粒食口感一流,而且鮮味。珍寶帶子係我最愛,厚身而肥大❤️🐟新鮮日本直送秋刀魚 新鮮先可以做到刺身,另一種食法就係燒秋刀魚,我哋就叫刺身,師傅刀功十足,魚肉起出黎好分明,食落似白魚果種清新,帶啲鮮甜味。未試過刺身食法,個人覺得唔錯~🦐赤蝦壽司赤蝦新鮮而啖啖蝦肉爽口,值得叫!🍣火炙左口魚邊壽司油脂適中,烤香魚嘅表面,入口則溶🍱黑松露燒油甘魚當飯黑松露味好香,配埋燒油甘魚粒係面,容易入口,魚香味好重,一濃一淡配搭得適度好處🈵

🦪日本仙鳳趾生蠔

🌟倍化帶子吞海膽

🐟新鮮日本直送秋刀魚

🦐赤蝦壽司
赤蝦新鮮而啖啖蝦肉爽口,值得叫!

🍣火炙左口魚邊壽司
油脂適中,烤香魚嘅表面,入口則溶

🍱黑松露燒油甘魚當飯
2021-11-09