2017-08-23 224 浏览
今日系小妹食齋既日子 所以系反工之前同男友揾左間素食店食 系香港雖然話越來越多間素食店 但多極都有限 真系吾系到到地方有 揾左好耐先得一兩間一入到去 我叫左涼拌海蜇手撕雞當系前菜份量就吾算多拉 中size la 但系海蜇又幾彈牙 幾爽口 青瓜都系一樣甘爽 而入面d雞絲都幾似真既 不過就有d老 吾算系好嫩口 而我都幾中意佢d汁 有少少辣既 挺開胃的😋之後叫左個飽肚既麻醬擔擔麵麵既份量系幾多 但系佢既麵吾系我地平時食上海菜既麵 冇記錯應該系米線 而麻醬味吾算太濃 剛剛好 再濃d會更好 我地又叫左個粟米菜粒豆腐羹必試呀呢個! 入面既料好多 基本上有三分二都系料黎 湯只系佔好少 所以你每一啖都會有好多料 平時吾多中意飲湯羹既我都愛上左 當我飲完成碗既時候 其實已經飽左4成😂😂同埋叫左個幾特別既北海道芥末龍蝦球吾系好多間都會有呢d特別菜式試 所以一見到就想叫了 哈哈 而龍蝦球有8粒 我覺得幾抵 而且又大粒 出面既芥末好多 因為我系晏就去食 系我既第一餐飯 因為太多芥末既關係 個胃吾系太受得住 所以如果大家都想食呢個既話記得留意反自己情況喔整體上 我覺得吾錯 有新㯋既菜式可以試下 有機會都會再黎

一入到去 我叫左涼拌海蜇手撕雞當系前菜

之後叫左個飽肚既麻醬擔擔麵