2020-12-19
旺角雅蘭中心一向都係成日會經過嘅地方,因為近朗豪坊。嗰度有間cafe叫CR²,地方唔係好大但係經常坐滿人,今日有機會終於試到佢哋嘅食品。飲品order咗CR² Ice Mocha 同埋Peach Espresso Fizz。杯mocha就好香濃,甜度同濃度都分配得好好,令人有不斷想飲嘅感覺。蜜桃氣泡咖啡濃郁嘅咖啡夾雜住蜜桃嘅甜味及酸味,而且咖啡中有汽,個感覺好特別好神奇,對我嚟講第一次飲係一個好好嘅體驗。另外叫咗一個牛油果花生醬雞肉飛碟,呢個值得推介因為估唔到花生醬配雞肉可以咁夾,中間又有牛油果,最緊要個飛碟又烘得超香脆,咬落去有唔同嘅層次同質感。仲order咗一個伯爵茶玫瑰蛋糕,個蛋糕絕對係打卡之選,因為整得好靚,入邊有淡淡嘅伯爵茶味配埋表面嘅玫瑰cream,絕對做到甜而不膩。提提大家,CR² 其實係Cupping Room旗下嘅新cafe,所以佢哋嘅甜品係 Bakery La Vina嘅出品,大家如果想食西班牙嘅甜品,唔一定要去中環咁遠呀,旺角都可以,而且佢哋大受歡迎嘅cheesecake依度同樣可以食到,下次我一定會試埋個cheesecake。