2017-11-28 1121 浏览
天氣轉涼後,很多時晚餐都會選擇打邊爐。今次朋友發現左旺角有間新餐廳,新張期內有八折!所以趁有優惠就來試下喇。秘製藥膳鍋  $128 今次揀左藥膳湯底,因為除左好味仲可以補身!材料有北芪、黨參、淮山、杞子、當歸同埋龍眼肉,個人覺得當歸味好突出,真係落足材料!本身只有少少黃酒,店員提供左一小杯黃酒俾我地再加入湯底,超正!如果唔怕飲酒的朋友絕對要追加先得!花膠筒 $68 食得藥膳鍋點可以唔食埋花膠呢?簡直就好似藥材湯咁養顏又有益。膠質幾重,咬落口感都好,而且好抵食。頂級安格斯(小) $128因為得兩個人的關係,所以只係嗌左細份牛肉。安格斯牛肉味更濃,相對而言雪花就冇咁多,如果鍾意入口即溶可以選擇雪花肥牛。但今日想食肉味更濃的即炸響鈴卷 $38響鈴真係要即炸先好味,呢個口感好香脆,上枱果陣仲熱辣辣!紅薯粉  $28因為個湯實在好味,所以就追加紅薯粉,索哂D湯汁好好味!什菇拼盤  $38揀蔬菜果陣我通常會選擇拼盤,因為種類較多,咩都有得食D什菇拼盤有冬菇、雞脾菇、金菇同埋秀珍菇,好多元化。竹蔗茅根  $28因為我地岩岩到餐廳果陣時間尚早,店員好抱歉咁話竹蔗茅根要晏D先有,因為佢地要煲夠火侯先可以
天氣轉涼後,很多時晚餐都會選擇打邊爐。
今次朋友發現左旺角有間新餐廳,新張期內有八折!

所以趁有優惠就來試下喇。

秘製藥膳鍋  $128
今次揀左藥膳湯底,因為除左好味仲可以補身!
材料有北芪、黨參、淮山、杞子、當歸同埋龍眼肉,
個人覺得當歸味好突出,真係落足材料!
如果唔怕飲酒的朋友絕對要追加先得!

花膠筒 $68
食得藥膳鍋點可以唔食埋花膠呢?
簡直就好似藥材湯咁養顏又有益。
膠質幾重,咬落口感都好,而且好抵食。

頂級安格斯(小) $128
因為得兩個人的關係,所以只係嗌左細份牛肉。
但今日想食肉味更濃的

即炸響鈴卷 $38
響鈴真係要即炸先好味,呢個口感好香脆,上枱果陣仲熱辣辣!

紅薯粉  $28
因為個湯實在好味,所以就追加紅薯粉,索哂D湯汁好好味!

什菇拼盤  $38
揀蔬菜果陣我通常會選擇拼盤,因為種類較多,咩都有得食D
什菇拼盤有冬菇、雞脾菇、金菇同埋秀珍菇,好多元化。

竹蔗茅根  $28
因為我地岩岩到餐廳果陣時間尚早,店員好抱歉咁話竹蔗茅根要晏D先有,因為佢地要煲夠火侯先可以拎俾客人飲,我反而好欣賞佢地對食物的認真,所以好願意等。
而飲品拎到出來都冇令我地失望--以為係好普通的飲品,但竟然加左木瓜,味道比一般的竹蔗茅根清甜,真係要試下!

我覺得呢間餐廳除左食物整得好,服務態度唔錯,價錢亦好合理,所以絕對會再來光顧的!
2017-11-18