2019-09-24 55 浏览
今天同朋友去大圍的M3 Italian行入去環境裝修都好有西方特色,鍾意飲酒嘅人,呢度都有幾多選擇,仲有生啤。如果鐘意同廚師傾計,可以選擇坐bar枱。今次点了二人餐,首先選了兩款湯,分别是帶子龍蝦湯,黑松露野菌忌廉湯。龍蝦湯 幾 creamy ,龍蝦味夠濃👍 至於忌廉湯,有黑松露嘅香味,飲落去淡淡野菌味,也不錯。跟住是頭盤,四選二。第一款係西班牙辣肉腸炒花甲蜆,隻隻大粒,以頭盤嚟講,份量都唔少,新鮮,粒粒爽口,簡單清炒,帶少許辣味,配炸香嘅蒜片一齊食,不錯👍。第二款是北海道帶子配凱撒沙律, 帶子大細適中又有鮮甜味, 配上新鮮沙律菜加上清淡嘅沙律汁,幾開胃。主菜是三選一,先揀了炭燒美國肉眼扒,賣相不錯,切落去好腍,廚師煮到我要求嘅7成熟,不論有冇加黑椒汁,都一樣好味。次選了香煎鵝肝牛肝菌意大利飯,鵝肝煎得好香,厚身,雖然不是入口即溶,有少少咬口,但感覺仲好,意大利飯煮得啱啱好,不會太軟,又不會太硬,每口飯連牛肝菌放入口裏,夠野味👍另加埋個甜品拼盤,焦糖燉蛋,每一匙有脆卜卜嘅糖漿,配滑滑嘅燉蛋,不太甜,味道剛好,雪糕配窩夫,窩夫外皮脆,淋朱古力醬,再加雪糕一齊食,味道不錯,最後是朱古力蛋糕
今天同朋友去大圍的M3 Italian

另加埋個甜品拼盤,焦糖燉蛋,每一匙有脆卜卜嘅糖漿,配滑滑嘅燉蛋,不太甜,味道剛好,雪糕配窩夫,窩夫外皮脆,淋朱古力醬,再加雪糕一齊食,味道不錯,最後是朱古力蛋糕,正常。

每人$300,都是可以再幫襯。