2016-03-24
今日同好朋友去瀛喜慶祝生日呢間位於海壩街嘅放題 近地鐵站 都幾容易搵熱愛嘅食壽司嘅我 今晚食左幾款值得回味嘅香蕉pancake反卷 甜品版嘅壽司 用了pancake皮包住 香蕉片好淋好溶 pancake嘅cream 5漏好細滑 成舊日式fusion嘅dessert大成功另外有個甜蝦黃金魷魚蟹籽反卷個甜蝦捲成一卷放喺上面 小bb般 甜蝦爽身肉翠 而黃金魷魚醃得好好 好彈牙 個飯味夠酸 味道夾得剛好個花之戀亦都好的式 三文魚片好鮮好油滑 肥美 加上沙拉醬同一小撮蟹籽 一舊充滿魚香嘅壽司係口中揮發呢度嘅甜品好5錯 最中意雪條同馬蹄露 馬蹄露好香 有蛋花又有馬蹄片 稠身好滑好爽脆! 不過5夠熱 微暖而雪條有紅豆樂 不用陰說 紅豆味道濃郁 又夠冰 咬下去卜一聲飲品方面都好多選擇 支裝飲品都有 最貼心有熱茶蜜 好甜好窩心
呢間位於海壩街嘅放題 近地鐵站 都幾容易搵
熱愛嘅食壽司嘅我 今晚食左幾款值得回味嘅