佢為新界人,唔想下下食飯食好d都出九龍,終於發現到有間特色食蟹宴嘅餐廳啦我地三人去左食$288蟹宴,冇加一真係好吸引而且睇落好多野食~一入到黎就好大幅有關海鮮嘅壁畫$288除左蟹外仲有30款配料揀~唔算話好多種類但食落都好飽先黎凍蟹好味新鮮,size唔算大,點埋酸辣醬好開胃再黎炒胡椒蟹呢個不得了,好香好野味蟹仲好大隻,啖啖肉之後黎埋花蟹鍋湯底,食得出冇味精,係煲出黎嘅鮮魚湯,好鮮,一食d菜就食得出而且個鍋個龍頭都好有氣勢好搞笑左試起:墨魚滑+墨魚腸好食,彈牙新鮮,墨魚腸略甜似台式腸墨魚珍寶珠比前一個墨魚滑更彈,超好食8吋長蟹棒好味,似食壽司果隻蟹棒牛頸脊超好味,好軟,鮮牛味響鈴食得出新鮮炸,好正,如果多幾舊就好啦魚皮好大件而且有少少咸香原來都係新鮮炸出黎黑毛豬,熟左後要用青瓜包住點少少醬食好味仲好fresh!其實都飽飽地,另外喺果30款配料再點左冬菇,羅白,水餃,烏冬烏冬冇影相,但係食落係稻亭烏冬好味,追加左兩個飲品點左自家制飲品,叫做天葵汁,幾好飲,好似清新版嘅酸梅湯

我地三人去左食$288蟹宴,冇加一真係好吸引
而且睇落好多野食~

一入到黎就好大幅有關海鮮嘅壁畫

先黎凍蟹
好味新鮮,size唔算大,點埋酸辣醬好開胃

再黎炒胡椒蟹
呢個不得了,好香好野味
蟹仲好大隻,啖啖肉

而且個鍋個龍頭都好有氣勢
好搞笑

左試起:
墨魚滑+墨魚腸
好食,彈牙新鮮,墨魚腸略甜似台式腸
墨魚珍寶珠
比前一個墨魚滑更彈,超好食
8吋長蟹棒
好味,似食壽司果隻蟹棒
牛頸脊
超好味,好軟,鮮牛味

響鈴
食得出新鮮炸,好正,如果多幾舊就好啦

魚皮好大件
而且有少少咸香
原來都係新鮮炸出黎

黑毛豬,熟左後要用青瓜包住點少少醬食
好味仲好fresh!

烏冬冇影相,但係食落係稻亭烏冬
好味,追加左兩個

飲品點左自家制飲品,叫做天葵汁,幾好飲,好似清新版嘅酸梅湯

2017-10-26