2012-09-19 33 浏览
以前食新潮齋只會去大自然素食,但自從元朗開左呢間緣來素食後,我地都已經無再去大自然素食啦。雖然呢度坐位少,只可以坐到大概15-20人,而且座位與座位之間都無咩空間可言,但每到weekend都有好多人去幫襯,証明佢既食物係有吸引力啦!我地一睇個Menu,有d suprise,因為同普通既中菜館既menu無咩分別,既然講到好似咩都做到咁,於是我地就點左4樣野黎食。蒙古羊肉串: 味道像真度好高,完全唔似食緊素,好驚喜呀!配埋個沙嗲汁,真係好似真係食緊羊肉串咁,我地兩個好快手就KO左呢碟驚喜羊肉串啦!雞絲粉皮: 以一般食法,理應用麻醬去伴食的,但呢度用了另一個開謂的醬汁,好彩味道不錯,可惜沒有我地所期望既麻醬,確然係有少少失望。豆腐: 已經唔記得叫咩豆腐,只記得份量超大,豆腐與豆腐之間夾了齋肉片,味道較為清淡,但如果無3-4個人食的話,就唔好叫呢個菜啦!生炒骨: 先說造型,佢地係「排骨」中間加了一豆腐乾做「骨」,確實令到賣相吸引好多,抵讚。再試試味道,甜酸度有至,不會過酸或甜,送飯確係首選,當然,份量亦都係好大,食唔晒我地唯有打包拎返屋企了。服服: 其服務態度亦算不錯,只是有時伙計有點生手吧!

服服: 其服務態度亦算不錯,只是有時伙計有點生手吧!
蒙古羊肉串
雞絲粉皮