2018-06-09
韓式料理其實而家周圍都係所以眼見依家好多餐廳都開始覺出所務盡量將自己啲嘢食包裝得更加靚同埋推出更加多唔同款式但又傳統嘅韓國菜雖然食韓國嘢都主打韓兆但係呢間堂口達人並唔係只係針對看燒佢哋都會推出好多熟悉例如我今次帶咗兩款食物其中一個係泡菜雞肉石頭飯同埋呢一款小食就係芝士拉斯豬肉餡餅兩個都表現唔錯等我逐一推介下首先講吓個泡菜雞肉石頭飯,聞落去已經好香再加上飯粒好白,符合晒韓國啲料理同埋韓國啲飯通常都係一粒粒比起日本珍珠米稍為軟少少但係都係粒粒分明雞肉就好鮮嫩冇皮而且冇乜肥嘅地方而泡菜熱左之後都仍然保持到辣辣地唔會太酸至於個餡餅我自己覺得係非常出色因為芝士溶咗之後會呈現一個拉絲嘅狀態入邊再包住勉之豬肉碎一咬落去十分之有口感而出面果層薄餅皮都好脆即使我隔左10分鐘先再食但係仍然保持到好鬆脆雖然係有少少鹹但係今餐可以有嘢飲咁自己嗌咗個柚子蜜就同呢一餐十分之夾而且仲可以消暑同埋解渴表現唔錯