2017-07-20 174 浏览
今日公司收早, 同一大班同事走左去九龍城食野,  我地開頭都唸住去求其搵間泰國野食, 點知行過見到哩日本餐廳, 見好似幾特別, 店員話主打熱石拉麵, 又見門面都整得唔錯, 結果就走入去試下. 入到去氣氛都唔錯, 又有好多日本擺設, 幾有日本居酒屋既風味. 最後我地就叫左6個唔同lunch set 黎share, 叫左3個飯set同3個麵set , 唔洗好耐就整好上黎.  見到個D拉麵又真係好特別, 上黎個陣個舊熱石仲係碗入邊滾緊, 麵條食落去都唔錯, 幾彈牙, 湯底又唔油, 而且好濃豬骨味, 店員仲好好人, 比左d自家制既蔥, 加埋落去都幾惹味既. 不過因為我唔係好食得辣, 就無試過個極辛地獄拉麵. 不過我同事就話好好食, 湯底辣度剛剛好,match 埋個麵一齊食超正. 同埋我都有試過下海老味增拉麵, 都可以既, 就係味道濃左少少. 我地都有叫野飲, 佢地個特大青檸梳打真係好好飲, 夏日熱辣辣飲好正. 至於其他定食, 其實都唔錯, 特別係個個蒲燒鰻魚定食, 超好味, 好多汁, 燒得都好香,食完都仲想再叫. 而個花魚都唔錯, 加埋d檸檬汁落去,鹹鹹地又酸酸地, 幾開胃, 不過就麻煩d,
至於其他定食, 其實都唔錯, 特別係個個蒲燒鰻魚定食, 超好味, 好多汁, 燒得都好香,食完都仲想再叫. 而個花魚都唔錯, 加埋d檸檬汁落去,鹹鹹地又酸酸地, 幾開胃, 不過就麻煩d, 要起左大骨先食到. 個芝士漢堡就普通, 芝士味都幾濃既.
哩餐最後埋單都唔算好貴, 但份量足. 下次再收早真係會再食多次!!
2017-07-14