2021-04-19 1553 浏览
而家多咗朋友注重健康主要食素,已近排都多咗新派純素店2DP 都比較熟悉一間素食店,每次經過都見到排晒長龍,有朋友介紹過呢間飾物創新又好食,今日係lunch 嘅時候經過見到唔多人試吓午餐定食😚✨鰻魚定食素食有鰻魚😲睇吓吓原來係茄子做外型鰻魚側邊伴入玉子蛋,仲有藜麥飯非常健康口感更加咬口煙靭😋鰻魚汁帶少少甜甜嘅感覺而不會油膩,仲有配菜加咗南瓜蓉撈埋白飯食口感更豐富,低卡路里感覺好健康😍✨牛油果楓糖芒果吐司牛油果打成蓉,搽滿厚厚吐司🍞上,配上原粒芒果肉,酸酸甜甜比較開胃同埋味道都好夾,新鮮嘅蔬菜仲有一碗乳酪燕麥感覺好清新、健康,胃口細細、適合減肥輕食少女們😆份量啱啱好 夠晒飽肚✨鹹蛋黃窩夫.普洱朱古力雪糕食完主菜又開動第2個胃食甜品😂,menu見到鹹蛋黃窩夫好特別,當然我係鹹蛋黃控必食☺️,窩夫拿捏精準,做到外脆內軟的口感,質感好鬆化加上雪糕同Cream更加豐富口感,焦糖香蕉新鮮加上焦糖面上層脆口下層軟滑✨桂花烏龍奶茶桂花清香味道同烏龍完全不衝突,甜度突出,不過卻不會很甜,加上奶茶柔滑口感,令人意外驚喜✨❤️✨抹茶拿鐵茶香同奶香濃醇不膩口,苦中會回甘抹茶,口感柔順,味道濃郁,夏天一定凍飲透心涼😚

而家多咗朋友注重健康主要食素,已近排都多咗新派純素店

✨鰻魚定食

✨牛油果楓糖芒果吐司

✨鹹蛋黃窩夫.普洱朱古力雪糕

✨桂花烏龍奶茶

✨抹茶拿鐵
茶香同奶香濃醇不膩口,苦中會回甘抹茶,口感柔順,味道濃郁,夏天一定凍飲透心涼😚❤️
2021-04-13
午餐