2018-10-23
餐廳位於商場7樓,主打馬拉菜,大門牌以木紋為主,裝潢有點南洋feel,坐位都幾闊落。聽到餐廳以Mi為開頭,就知道一定要點碗麵試下啦必點的是馬來辣蝦麵!提供多款麵條選擇,個人比較喜歡溝麵,在馬拉很普遍,就是以米粉混油麵,就是「摻摻」。湯底明顯是以海蝦熬製,蝦湯香且濃郁,沒有太辣所以完全唔會搶左湯麵既美味,我地都飲左好多啖。而且每一隻蝦都爽口,食材不錯另外再點了一份肉骨茶,有三大舊排骨,可謂用足料,味覺無傳統肉骨茶既藥材味咁重,相信呢個味道比較啱香港人口味。 另外再點左一份小食拼盤,份量不少呢! 每一款小食都係熱辣辣上菜,串燒我選了雞肉串,拼盤仲有鮮蝦雲吞,雞翼,蝦網春卷,魚肉墨魚卷,全部都係煎炸小食,啱哂我呢D咁鍾意香口嘢既人!原來下午茶時間仲會免費送上小食:當日係炸魚蛋,同埋有杯野飲,我點左桔子蜜飲,甜度剛好大場黎講,餐廳定價親民,味道不錯,而且服務生很有禮貌,相信黎緊都會再去,下次真係好想試下佢地自家製嘅榴槤甜品呀!
聽到餐廳以Mi為開頭,就知道一定要點碗麵試下啦
而且每一隻蝦都爽口,食材不錯