2021-08-03 1296 浏览
由米芝蓮名廚主理將潮州菜融入酒吧,都真係第一次聽,就等我去一探究竟先~叫左個二人精選套餐$228/位(+10%服務費),套餐包括有前菜、湯、小食、主菜等等。威士忌酒香鵝肝非常特別嘅一道菜色,上檯職員仲會攞工具即刻拉咗個波波出嚟,用嚟打卡一流😝西式鵝肝食得多,中式真係比較少見,鵝肝口感嫩滑,味道有啲似豬潤咁樣嘅,配上威士忌嘅酒香,係意想不到嘅匹配。金牌滷水獅頭鵝肉食潮州嘢點可以無滷水鵝,餐廳採用左白滷水,鵝肉份量都唔少,啖啖肉咁,肥瘦均勻,底吓仲有豆腐添~潮州炒米粉用咗XO醬海鮮雞蛋同埋好多唔同嘅配料,炒特別幼嘅米粉,好鍾意呢隻米粉嘅口感。食落唔會油膩。正!脆炸拼盤配黑松露醬有炸薯條、炸蝦同埋炸芒果盒,分量超多,剛剛炸起又熱又脆。不過黑松露醬唔係好食得出黑松露味道。上湯時蔬即係上湯娃娃菜,食完啲炸物食碟菜清一清都好,味道就正正常常。酸脆蘿蔔蘿蔔好多同埋都好大件,食落好開胃。明爐老火湯係栗子雞腳湯,無味精,比較清淡嘅口味。

威士忌酒香鵝肝

金牌滷水獅頭鵝肉

潮州炒米粉

脆炸拼盤配黑松露醬

上湯時蔬

酸脆蘿蔔
蘿蔔好多同埋都好大件,食落好開胃。

明爐老火湯
係栗子雞腳湯,無味精,比較清淡嘅口味。