2021-12-09 82 浏览
係荃新天地見到一間裝修好pink既餐廳,原來係新派素食餐廳黎,當然要試下啦😃餐廳好闊落坐得好舒服,望左menu好耐樣樣都好吸引咁😆1️⃣晚市套餐 前菜 & 湯品 +$20<猴頭菇竹笙黃耳無花果百合燉湯配醬燒百靈菇山藥伴日本黑豆>睇到個湯名長到咁,碗湯真係見到有哂咁多材料好犀利呀😍 非常清甜,無油無味精好好飲呀👍🏻而前菜方面粒粒豆腐都吸哂醬汁非常惹味😬主食 $198<素臘腸猴頭菇花菇煲仔飯>素食餐廳有煲仔飯真係第一次見🤭黎到餐廳職員叫我地焗一陣有飯焦先好食🤤 烤得好香,素臘腸好有驚喜呀,口感好似臘腸嫁,花菇份量都好多👍🏻飲品 +10<香芋黑糖珍珠>甜度岩岩好,陣陣香芋飄出好好飲😃😃加配手卷 +18<香芒牛油果苜蓿芽手卷>一黎到好有草青味,但叫得苜蓿芽正正就係鐘意呢種味🤩 配埋芒果牛油果加埋沙律醬好新穎好夾,真係顛覆我一向對素食餐廳既感覺,真係估佢唔到👍🏻👍🏻👍🏻甜品 +$38<蜜糖吐司雪糕>呢個即叫即整所以等左一陣先黎,以為套餐好細件,黎到見到大大份真係好驚喜,香脆既粒粒吐司加埋凍冰冰既抹茶雪糕,其實食到好飽都忍

1️⃣晚市套餐
前菜 & 湯品 +$20
<猴頭菇竹笙黃耳無花果百合燉湯配醬燒百靈菇山藥伴日本黑豆>

主食 $198
<素臘腸猴頭菇花菇煲仔飯>

飲品 +10
<香芋黑糖珍珠>
甜度岩岩好,陣陣香芋飄出好好飲😃😃

加配手卷 +18
<香芒牛油果苜蓿芽手卷>

甜品 +$38
<蜜糖吐司雪糕>
呢個即叫即整所以等左一陣先黎,以為套餐好細件,黎到見到大大份真係好驚喜,香脆既粒粒吐司加埋凍冰冰既抹茶雪糕,其實食到好飽都忍唔住食完一啖又一啖😋

2️⃣意大利牛肝菌乾燒伊麵 $128
呢個真係好香噴噴,伊麵炒得乾度岩岩好,加埋份量十足既牛肝菌,超讚😍😍