2020-12-18
見到同事食素瘦身成功,搞到我都心思思想試吓食素,啱啱開始食揀啲好味啲嘅,無論賣相味道都有點像肉食。茶樹菇竹笙黃耳百合雪蓮子燉湯湯品滋陰補腎,同飲肉嘅湯味道分別唔大,真係健康湯水,茶樹菇竹笙黃耳百合雪蓮子燉湯,第一次飲這樣鮮甜的素湯;同事話健脾補腎又補血,很適合女生飲用。入口鮮香清甜感覺, 夠鮮夠香又夠甜!滷水花菇毛豆百頁豆腐伴醬燒牛蒡前菜都已經這麼講究, 牛蒡營養價值豐富,醬炒加芝麻都很好吃。口感脆嫩,鹹鹹甜甜的調味醬鮮味十足。意大利牛肝菌乾燒伊麵 $158義大利牛肝菌可以話係菇菌中之王,非常厚肉,味道豐富,味道濃郁。Fusion 廣東式乾燒伊麵,有超多的意大利牛肝菌,香濃的汁煮麵,實在超美味。宇治抹茶之旅 果然係星級甜品,點樣相信自己係食緊齋呢!餐牌仲好小心咁提我地雪糕係含有奶類,甜度適中,入口慢慢滲出抹茶的甘香。附抹茶雪糕,滿口都是甘醇的抹茶香氣。雪梨青檸蘆薈冰茶自選飲品冰凍飲品,生津解渴,添上完美句號。
茶樹菇竹笙黃耳百合雪蓮子燉湯
滷水花菇毛豆百頁豆腐伴醬燒牛蒡
意大利牛肝菌乾燒伊麵 $158
宇治抹茶之旅
雪梨青檸蘆薈冰茶
自選飲品冰凍飲品,生津解渴,添上完美句號。