2021-12-22 217 浏览
呢日行過旺角瓊華中心樓下.見到有人派傳單.傳單內文.瓊華中心8樓.開咗間潮菜館.名係(潮洲鹵漢大飯店)我哋還未食午餐.便決定上8樓睇吓嘜嘢環境先.當電梯門打開.眼前一亮.全部都係紅色裝修.非常獨特.好像回到古時代. 見環境幾舒服.座位又寬闊.天花吊著大燈籠.地上擺着木架.木架內擺咗痰罐.好似去咗古時代大宅.大廳中央擺設發光玻璃招牌鏡箱.真係氣派非凡.但眼前只有三四台客.還有大把空置座位.可能新開張緣故.未有咁多人知道.我哋決定安心出行.有一個熱誠侍應引路.到達一個四人卡位坐下.男侍應悉心講解午餐精選.精選套餐由39元至62元不等.有10多款.任君選擇.所有套餐包括紙包飲品一盒!點餐如下:1. 鹵水鵝飯.包括紙包飲品一盒.2. 潮式四寶丸湯河.四寶丸有(牛丸/墨魚丸/豬肉丸及香菇貢丸)共六粒.包括紙包飲品一盒.食品評價:鹵水鵝飯.鹵水鵝肉入味.鵝肉厚件.有五大件。四寶湯河.肉丸有六粒.肉質彈牙.有肉汁。服務評核:服務貼心有耐性.侍應見我哋碗湯河粉收乾.主動送上一碗清湯給我加湯.貼心服務應該讃賞!
1. 鹵水鵝飯.包括紙包飲品一盒.
食品評價:鹵水鵝飯.鹵水鵝肉入味.鵝肉厚件.有五大件。

四寶湯河.肉丸有六粒.肉質彈牙.有肉汁。

2021-12-02