2018-12-06
朋友仔搵到新工作,話晒一個新既開始,點都要食好啲賀下佢既,近排知道【丸十】o係葵芳開左分店,於是就同佢黎試下啦。可能因為新分店開幕,群情都比較洶湧,我們到了達餐廳門口拎飛仔時已經一大班人等緊位,我哋都等左30分鐘左右先入到去坐底食野。之後我哋叫左兩個壽司冬甩,一個係有鮮蟹肉、牛油果、飛魚籽,組合而成既壽司冬甩,另一個有原隻生蝦、三文魚、牛油果組合而成既壽司冬甩。食材很新鮮,而且很足料,而且仲有少少辣味,好有喜感,之前都未試過呢種口味,非常特別。之後仲叫左一碟有牛油果飛魚籽鰻魚既壽司卷物,鰻魚脆卜卜,好有咬口,配埋牛油果飛魚籽感覺很清新。雞肉盛物串燒共有5串,其中雞全翼黎講,個人覺得特別惹味,可能因為有雞翼尖既關係,燒得奚有少少焦邊,食起黎特別泿滋味。「三文魚牛油果壽司漢堡」和「炸軟殼蟹壽司漢堡」賣相確係好精緻,不過個人認為漢堡的飯焦比較韌,咀嚼起來比較吃力,這一點有待改進喔。當晚王的晚飯過後,朋友和我的牙齒都感覺軟軟的,感到很累呢。不過勝在食材確係新鮮,店內環境舒適,而且店員服務態度都很好。我和朋抉1都打算會再次惠顧,試試其他的食物。
题外话/补充资料:
希望輪侯入座時間可以再一點就好了。