2021-11-21 37 浏览
約咗朋友喺屯門行街,行到攰諗住是但搵間茶餐廳食,突然間見到有間金記?咁幾時開到嚟屯門㗎 ?以前喺灣仔嗰間食過都OK,裝修新穎而且食物款式好多選擇,點都有款啱食!XO醬蝦球炒西蘭花蝦球都幾大粒,而且好彈牙,食起來無雪藏味,即炒好有鑊氣,配上XO醬,就連西蘭花都好入味,配白飯一流!XO海鮮炒公仔麵今晚特別想食XO醬的味道,公仔麵炒到好乾身,配菜可以轉雞扒或豬扒,海鮮配料主要有蝦、蜆肉、蟹柳等,夾起公仔麵就發現原來配料分量都幾多吓,食完碟底唔算多油再加錢轉了蛋白杏仁茶,平時真係好少見!杏仁茶唔會太甜,加上杯底有少許滾熟了的蛋白,感覺很滋潤!紅豆冰係去茶餐廳必飲的,呢杯的紅豆超級多而且係大大粒的紅豆!口癢點了份西多士,內裡塗滿花生醬,所以切開細細粒時仲可以貼實唔會散開,上面邪惡的牛油融晒,再加上糖槳,味道唔會有油膩的感覺,再邪惡都會食晒

XO醬蝦球炒西蘭花
XO海鮮炒公仔麵