2021-11-02
滿小館 𝗧𝗵𝗲 𝗠𝗼𝗼𝗻𝗶𝗼𝘂𝘀 🥢今次去左依間位於尖沙咀嘅新派中菜館🙆🏻♀️ 經𝗢𝗽𝗲𝗻𝗿𝗶𝗰𝗲訂枱好扺食❗️除咗有正價單點餐牌8折,仲有一個五折嘅一人套餐,有鮑魚同紅燒翅🤩 而我今次就係經𝗢𝗽𝗲𝗻𝗿𝗶𝗰𝗲訂咗依個套餐☺️ 兩個人嚟食可以叫兩set食晒鮑魚、虎蝦、紅燒翅、海皇燴燕窩🥰🥰新派中菜一人套餐 𝗛𝗸$𝟮𝟵𝟴/位(原價$598/位) 柚子叉燒皇(伴胡麻醬什菜沙律)🐷🌟- 厚切叉燒🤩 半肥瘦,肉質厚實,同個柚子醬幾襯☺️冰鎮鴛鴦鮑魚🧊🌟- 鮑魚切開左兩邊,一邊有濃厚酒香,另一邊醬汁味比較濃厚。十分新鮮😍頭抽干煎虎蝦皇🦐- 食落口就知道係新鮮蝦🤩 肉質彈牙!如果頭抽味道更濃就更好☺️高湯紅燒翅🦈🌟- 睇吓張圖就知道個紅燒翅份量有幾多🤩裏面有少量芽菜,味道幾夾。高湯海皇燴燕窩 🦐🍲🌟- 呢個係我今餐最鍾意嘅一道菜🤩🤩🤩首先有好大份燕窩喺個湯面,然後個高湯十分鮮甜,裏面有大量鮮蝦同帶子,每一啖都有🤩🤩超級足料‼️💯小館獅子頭 (伴波仔飯) 🦁- 食到獅子頭就已經飽了🥲 個波仔飯幾得意。而個獅子頭好大個,份量都幾多,有水準!大師傅䜴油皇炒麵🍜- 依個稍為油咗少少,味道香濃。鮮果椰香河粉🥥- 啲椰香
新派中菜一人套餐 𝗛𝗸$𝟮𝟵𝟴/位(原價$598/位)
柚子叉燒皇(伴胡麻醬什菜沙律)🐷🌟
- 厚切叉燒🤩 半肥瘦,肉質厚實,同個柚子醬幾襯☺️
冰鎮鴛鴦鮑魚🧊🌟
頭抽干煎虎蝦皇🦐
高湯紅燒翅🦈🌟
高湯海皇燴燕窩 🦐🍲🌟
小館獅子頭 (伴波仔飯) 🦁
大師傅䜴油皇炒麵🍜
- 依個稍為油咗少少,味道香濃。
鮮果椰香河粉🥥
- 啲椰香河粉有少少硬身,重椰汁味🥥
呢個餐嘅性價比好高😍 每樣菜式都各有特色!擺盆用具都十分精緻。茶方面我哋叫咗『白桃烏龍茶』,都好好飲❣️ 餐廳員工都十分親切,經常幫忙清潔餐桌同收碟。唯一美中不足餐廳上菜速度實在係太快🥲 未夠20分鐘已經上晒所有菜 (除咗甜品🥲)食得慢啲就會凍晒🥺