2013-10-21
門口等咗30min,終於安排入座,但安排喺最入,廚房門口嘅角落,可以話自成一角,而且天花吊落嘅烏絲燈,時光時暗,其實都幾影響心情。 窗外望到不遠嘅時代廣場,店內環境刻意佈置帶點懷舊優雅!待應放菜時,個個都係好怱忙,放底時一係比較大力,一係就碰到野,俾客人感覺務態度印象唔係咁好,同環境好唔配! 兩個人點咗五個菜~招牌生煎包肉汁豐富,包底煎得香脆,包皮鬆軟,好味。 ~蟹粉小籠包,無乜蟹粉味,一般!~冷盆拼盤,自選4款(馬頭蘭豆腐,糖醋排骨,麻醬雞,酵夫),份量不多不少,味道亦不錯。~老上海酸辣湯,味道不酸不辣,但材料都足,可以啦。~風味麻醬伴麪,唔知係放得大耐定其他原因,一夾可以整個麪餅夾起,好難分散撈開,花咗一段時間去整散D麪先可撈,帶小許辣,伴上青瓜,一般。甜品睇餐牌嘅相都吸引,但可惜已經飽,無再柯打。這店菜式份偏小碟,適合情侶,唔太大食嘅人,因為可以多試幾款。
兩個人點咗五個菜
~招牌生煎包肉汁豐富,包底煎得香脆,包皮鬆軟,好味。
~蟹粉小籠包,無乜蟹粉味,一般!
~老上海酸辣湯,味道不酸不辣,但材料都足,可以啦。