2018-03-08
今晚嚟到尖沙咀新泰尋找美食, 一入到嚟,服務員就安排我哋坐窗邊嘅卡位, 呢間店好多人嚟食呀! 全場都坐滿曬人 ,卡位坐得好舒服, 可以隨便傾計都唔會打擾到隔離 座位 嘅人安排喺窗邊坐就可以望到出面嘅風景menu好多嘢可以揀喇! 我哋睇咗好耐先至最後決定食乜嘢呢一碟真係超級好味呀叫做辣椒膏炒花蛤, 望落紅卜卜,紅紅綠綠 ,一睇就知滋味無窮呀! 果然不出我所料, 花甲好有口感 一啲沙都冇, 啖啖都係肉, 而且呢一種特色嘅辣椒膏, 真係可以令到花甲嘅鮮味提升口止一步。 成碟菜都好滋味! 連其他嘅配菜都好入味,例如洋蔥喇 䓤啦等等。 雖然真係有啲辣 ,但係真係辣得好滋味,好過癮 ,我最鍾意食呢味! 一定要叫毫不猶豫咁樣叫等我我啱啱等上完呢個辣辣花甲,下一味超級好味嘅餸就送上黎啦! 呢個就係奶油大蝦,真係超creamy呀! 呢一度彩呢係要熱辣辣先會feel到佢到底有幾好味㗎 !唔係講笑成隻大蝦有頭到到尾尾都可以照食! 因為佢係脆㗎! 因為佢呢個花實在太大隻所以連蝦頭都佈滿曬肉,配埋佢特製嘅cream汁, 勁juicy, 勁美味, 好吸引!食咗咁多肉點樣少得食夾菜呢, 於是我哋就叫咗呢個蒜蓉炒貴
安排喺窗邊坐就可以望到出面嘅風景
menu好多嘢可以揀喇! 我哋睇咗好耐先至最後決定食乜嘢
食咗咁多肉點樣少得食夾菜呢, 於是我哋就叫咗呢個蒜蓉炒貴妃苗, 我好少食貴妃苗嘅, 但佢呢真係炒得超香, 通常菜呢都係缺乏特色嘅,但佢呢個令到我想再叫多一碟, 因為真係好好味, 我太喜歡啦!
最後就叫埋個芒果糯米飯甜品, wow!佢嘅芒果真係好甜呀! 椰汁滿佈白色同黑色嘅糯米飯 ,黑白糯米飯各有特色, 配埋呢個淡淡嘅椰汁同埋香芒, 簡直係滋味無窮呀!