2022-10-30 50 浏览
幸子茶屋 鍋煮奶茶專門店位於深水埗既鍋煮奶茶專門店,供應多款台式飲品,及人氣吐司。使用台灣直送茶葉及特濃鮮牛乳,每日都新鮮製造奶茶。之前試過佢地既芒果楊枝甘露雪沙同奶蓋抹茶豆乳,都幾鐘意奶蓋。最近茶屋推出咗4款咖啡特調飲品,芝士奶蓋摩卡雪沙、燕麥紅茶咖啡、粉紅岩鹽焦糖拿鐵、法式焦糖烤奶蓋拿鐵。如果係叫咗吐司🍞既+$18就可以轉做套餐揀杯 $30 以下的飲品,而+$30可以揀$40以下既咖啡飲品☕️🌟芝士奶蓋摩卡雪沙 ☕️🍫$46第一啖試到芝士奶蓋,稀杰比較適中,帶少少咸香,摩卡正常,唔會好苦都唔會好甜,稍為會食到少少冰粒🧊🌟芋泥肉鬆蛋厚吐司🍳🍞 $42自家製芋泥+鹹香肉鬆+流心半熟蛋要再食既吐司😀真係好鐘意芋泥今次嘅吐司芋泥份量都好驚人🤣,幾綿密,只係有好少甜,食到比較多係肉鬆嘅鹹香食半份已經好飽🤣🌟芋泥鮮奶小芋圓🥛 $32芋泥同小芋圓嘅份量好多,三份一杯都係🥰芋泥綿密,但都係會食到粒粒。小芋圓偏軟身,個人鍾意Q彈啲既。飲品整體甜度唔高,我就覺得啱啱好,螞蟻人有可能會覺得唔夠甜。📍幸子茶屋 Bliss Tea @blissteahongkong 深水埗福榮街218號美居中心地下41A號舖
幸子茶屋 鍋煮奶茶專門店

🌟芝士奶蓋摩卡雪沙 ☕️🍫$46

🌟芋泥肉鬆蛋厚吐司🍳🍞 $42
自家製芋泥+鹹香肉鬆+流心半熟蛋
要再食既吐司😀真係好鐘意芋泥
食半份已經好飽🤣

🌟芋泥鮮奶小芋圓🥛 $32
芋泥同小芋圓嘅份量好多,三份一杯都係🥰

深水埗福榮街218號美居中心地下41A號舖