2023-07-17
出尖沙咀search最近新開的樓上大排檔,原來剛好係妹記樓下~唔使等位就一於試下新野😇**菜品:3/5**1)油浸荀殼魚個人偏好荀殼魚,魚肉嫰滑,配左泰式醬汁,不過就唔使點醬汁都👌2)鹽焗花螺份量2-3個人食剛剛好,不過花螺好乾水,唔入味,味道偏淡🙂3)燒烤類試了烤生蠔,烤白鱔,雞皮串,雞中翼,雞肝,豬大腸。感覺撒在上面的燒烤粉味道太搶。生蠔都係辣的比較新鮮,白鱔和雞肝中規中矩,雞皮串和豬大腸燒得太乾,雞中翼去了骨方便食有驚喜。4)飲品以免中伏,所以保守地叫了Hoegaarden蜜桃和珊瑚柚,好啱配燒烤😋**服務:3.5/5**店員都好有禮貌,而且新開給我地85折優惠。不過落單比較混亂,我地食到最後發現多了2個小菜,原來和隔離檯share同一個qr code,隔離檯情侶一直乾等。。啤酒要人手落單,我地order第三次先上,仲搞錯口味,珊瑚柚變左紅桑子🤣🤣其實當時入座率都係50-60%左右🫠。可能新開業不久,流程未好流暢。期望之後菜品和服務有進步,留住回頭客。
原來剛好係妹記樓下~
唔使等位就一於試下新野😇
**菜品:3/5**