2022-06-07
📍旺角女人街不嬲都多小店 行經見到餐廳外有大大個霓虹燈 相當搶眼 原來係間韓式餐廳😻😻裝修新穎 韓風甚濃 主打新式韓國海鮮生蠔🐚 同無煙燒肉感覺幾特別 而且店員好有心機介紹食物 feel到好有heart🌀真露蒜蓉牛油粉絲焗蜆一上枱已經聞到超濃蒜蓉香! 📯加入牛油 令醬汁更惹味放於底部嘅韓式粉絲先係my fav! 吸收咗蜆肉嘅鮮甜 同牛油蒜蓉味 超入味 幾值得推介🙋🏻♀️🙋🏻♀️🌀 韓川菜包五花腩 本身燒肉已經預先燒好 為咗保持微暖狀態 餐廳會將五花腩放係一個韓式小爐上面燒肉肥瘦均勻 用上秘製調味粉醃製 雖然略為乾身但配上生菜 加埋燒汁 黄芥末 蒜片同洋葱 香口之餘又幾清新 完全冇油淋淋既感覺😚🌀 真露忌廉煮青口青口好大隻又鮮甜 朋友表示忌廉汁奶味重 夠Creamy 🌀 韓川燒巨蠔 (買一送一)做緊買一送一🌟 相當抵食 用上西班牙生蠔 蠔嘅size都有成隻手掌咁大燒蠔肥美肉厚 蒜蓉味出色 🌀 韓國米酒 (白葡萄味)呢個米酒大推 好適合女仔飲 飲落唔覺有酒味 (3%酒精濃度)🥂白提子味酸酸甜甜 飲落好似果汁咁易入口配燒肉食啱曬 又可以解膩
裝修新穎 韓風甚濃 主打新式韓國海鮮生蠔🐚 同無煙燒肉
但配上生菜 加埋燒汁 黄芥末 蒜片同洋葱
香口之餘又幾清新 完全冇油淋淋既感覺😚
🌀 真露忌廉煮青口
青口好大隻又鮮甜 朋友表示忌廉汁奶味重 夠Creamy
🌀 韓川燒巨蠔 (買一送一)
燒蠔肥美肉厚 蒜蓉味出色
🌀 韓國米酒 (白葡萄味)
白提子味酸酸甜甜 飲落好似果汁咁易入口
配燒肉食啱曬 又可以解膩