2021-11-07
又係新公司附近搵到性價比好高嘅午餐飯堂!食飯時間門口已經排晒隊😛 午餐連餐飲冇+1都係大概$50-$70內,好抵食😎 初頭見裝修似新式𝘤𝘢𝘧𝘦,但經營上加𝘚𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘦都係同一般「茶記」無異🤔 服務有待加強🤨《 免翁牛柳伴牛骨燒汁配美式炸薯條🍟》 $68 4.5 / 5唔想食咁多飯麵粉,呢個午餐係救星🤩 牛柳有三大塊,又厚又彈牙嘅肉質👍🏻😋 未去到全熟大概7成多啲🤏 牛味重,汁唔會好鹹,又有麻醬沙律菜伴碟🤤 美中不足係薯條有部份太淋,不過整體份量好多,超抵!😍《 東京黑蒜蔥油豬柳撈公仔麵🍜 》 $54 3.5 / 5原本叫咗雙重芝士撈公仔麵🍜店員無貨唔講聲直接幫我哋換咗黑蒜蔥油😟🥲 雖然唐突,好在黑蒜蔥油的確好香🤤 尤其係黑蒜味好突出! 撈埋公仔麵食好夾🤤 豬柳好厚身但無咩調味🤔 多士炒蛋火腿嘅炒蛋滑溜,但蛋汁太多浸到多士淋左🥲《 挪威煙三文魚班尼廸蛋配酸種麵包🍳》 $68 4.5 / 5哩道高質𝘉𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵😍 蛋嘅流心程度控制得好好👍🏻酸種包邊皮烘得脆身,包身有牛油香,成個分量比例都恰到好處😋加上價錢抵過𝘤𝘢𝘧𝘦價,認真有驚喜!總括而言,食物質素以西式餐較優勝,價錢親民份量又
《 東京黑蒜蔥油豬柳撈公仔麵🍜 》 $54 3.5 / 5
多士炒蛋火腿嘅炒蛋滑溜,但蛋汁太多浸到多士淋左🥲