2025-04-16 574 浏览
之前同朋友食生日飯黎過一次😋念念不忘,今次特登帶埋屋企人黎試試呢間新式私房素食🧡餐廳每個月都會有指定菜式,以人頭方式計算收費,8歲以下小童半價,環境清靜,每枱食客都會有屏風隔開,私隱度高👍🏻建議提前訂座~三文魚千色拼盤作為一個頭盤非常eye touching😍 顏色豐富,種類繁多,上枱一刻大家都在驚嘆三文魚做得非常真實😂甚至再三確定這餐是否素宴~胡椒翡翠元寶好精緻既元寶,配上胡椒豬肚湯既感覺🤭當然都係素喇~炙燒花卷雖然主菜係花卷,但沙律配菜都好新鮮🤤好好食火龍胡桃撻睇落好似甜品造型,一咬開內涵竟然係紅肉火龍果餡,好特別,第一次嘗試😋粉葛牛大力養生湯感覺到冇加味精,但湯好濃郁👍🏻真材實料春風花錦繡配藜麥飯好似酒樓套餐入邊既珊瑚蚌炒四季豆🤭仲配比白飯更健康既藜麥飯🫶🏼椰香咖喱素雜錦配黃油法包呢個椰香咖喱入邊既同都好像真😂再一次驚嘆!白玉靈菇扒菜苗食左咁多要食返個蔬菜🤣雪耳茶樹菇菜苗精美甜品(石榴桃粒凍)又一個記憶點,雖然已經好飽,但呢個甜品不得不試,好香好清新既紅石榴味,出面絕對未試過❤️

三文魚千色拼盤

胡椒翡翠元寶
好精緻既元寶,配上胡椒豬肚湯既感覺🤭當然都係素喇~

炙燒花卷
雖然主菜係花卷,但沙律配菜都好新鮮🤤好好食

火龍胡桃撻

粉葛牛大力養生湯
感覺到冇加味精,但湯好濃郁👍🏻真材實料

春風花錦繡配藜麥飯

椰香咖喱素雜錦配黃油法包
呢個椰香咖喱入邊既[貢丸]同[魚蛋]都好像真😂再一次驚嘆!

白玉靈菇扒菜苗
食左咁多[肉]要食返個蔬菜🤣雪耳茶樹菇菜苗

精美甜品(石榴桃粒凍)