2021-08-13
行過銅鑼灣見到小有茶餐廳入面竟然有咁少女心既花牆,即刻加唔小分,我同朋友都話一於試下入去食。而且我同朋友兩個人待應安排了一個寛落既卡位比我地,坐得舒服好似好似去左食西餐咁。打開個餐牌,又真係有西餐,有扒食,有意粉,有中式⋯仲有甜品。餐牌既圖片都好吸引,我地都對d西餐有興趣,見到只係百幾一個套餐好豐富。頂級美國封門柳$138呢個價錢已經有齊前菜,餐湯,主菜同飲品,晚餐來講已經相當抵食。7成熟既封門柳,唔會太熟,肉味同肉質會比西冷容易入口,而且封門柳會幫你切好一粒粒,對於我地無男朋友在場既港女會更加方便食😆😆食到牛扒之餘切都唔洗切。而且沙律🥗前菜一啲都唔細分,個是日餐湯仲好好飲一啲都唔會比西餐廳差。香草白酒龍利魚配蕃茄沙沙醬$78呢個價錢都係同封門柳個餐一樣有齊前菜,主菜,餐湯同飲品,真係超級平。一來到仲要唔細份,龍利魚都有成三大塊,而且成個賣相都好靚,一d都唔hea,正以為係好睇唔好食既時候,點知一入口勁好食,龍利魚一d都唔會腥而且好滑,我覺得性價比勁高。由於佢價錢唔貴,我地決定食得豐富d食埋個小食拼盤同甜品。小食拼盤$128(水牛雞翼、香草腸,檸檬雞槌、洋蔥圈、炸薯角)一來到大份到嚇親
頂級美國封門柳$138
香草白酒龍利魚配蕃茄沙沙醬$78
由於佢價錢唔貴,我地決定食得豐富d食埋個小食拼盤同甜品。
一來到大份到嚇親,雞翼以為得1、2隻,點知有成4隻,其他既數量都唔小,雞翼好好食,辣辣地好惹味。香草腸係勁肥美,唔係平時all day breakfast 個種size🤣🤣,好足料。
精選蛋糕$38
最後甜品本身每人一個但係太飽既關係只係點左一個一齊share食,待應問我地要咩味既雪糕,我仲問e.我地唔係叫蛋糕咩,待應話蛋糕仲會送一球雪糕的。咁就岩哂了兩個人一齊share食,甜品味道同賣相都唔錯。食到咁飽咁豐富賣單只係一人百幾。