2016-09-03 218 浏览
睇戲前搵野食,原來開左間萬芳冰室o係度,我最鍾意茶記/冰室,緊係要,試下啦,而且出面裝潢幾得意,可以影下相店內裝潢亦頗有特色,雖然比較新淨同刻意塑造出懷舊既味道,但都幾岩我。座位闊落…3,4個人坐卡位好舒服,傾左好耐計 (因為要等睇戲)。查看食評時見到炸脾係招牌,所以要試下。炸脾肉質ok,不過外面炸得比較乾,食落有d乾, 無想像中咁正, 薯條正常水準。太吸引唔記得影相添。蓄茄焗豬扒飯, 反而更有驚喜。一黎到, 賣相吸引,豬扒份量多。個汁味道剛好唔會太甜/太酸, 汁夠多, 夠撈哂全部飯, 食得我津津有味。咖哩魚柳飯, 碟頭頹飯感覺十足, 同個焗豬比, 真係差幾皮。其實個咖哩既味道係ok既,不過剩係得魚柳實在太普通, 至少加返少少伴碟既小菜/薯仔都好丫。如果得一個人黎食,叫中呢個既話…我應該會用中伏黎形容。但我見人地叫咖哩牛係好d, 有個碗仔裝住,有d其他野。紅豆冰香濃淡奶味,溝埋紅豆岩岩好! 唔錯! 冰室必備!茶記黎講少貴,但食埋裝潢,acceptable
查看食評時見到炸脾係招牌,所以要試下。

蓄茄焗豬扒飯, 反而更有驚喜。
如果得一個人黎食,叫中呢個既話…我應該會用中伏黎形容。
但我見人地叫咖哩牛係好d, 有個碗仔裝住,有d其他野。
紅豆冰
香濃淡奶味,溝埋紅豆岩岩好! 唔錯! 冰室必備!
茶記黎講少貴,但食埋裝潢,acceptable