呢間蛋糕店喺香港已經好多分店而且開咗咁耐,仲有啲乜嘢好介紹?由佢哋嘅自取店去到堂食都有幫襯過仲好記得上次去銅鑼灣食嘢嘅時候唔小心整跌左杯抹茶latte😂(所以對於堂食印象特別深刻🙈🙈🙈)除咗銅鑼灣有堂食之外宜家係海港城海洋中心都開咗間堂食店以後食蛋糕打卡唔使再過海!好在當日去嘅時候餐廳完全冇人,可以俾我揀位坐今日拉左👦🏻陪我食港女蛋糕「真主真偉大🙌🏻」La Famille 戚風蛋糕口味有好多款,就算每次試兩至三款都可以試好多轉今次食咗三款戚風口味,分別·日本柚子·法國玫瑰·清心蘋果吉士紅茶軟綿綿既戚風蛋糕絕對係呢間cake shop既 signature綿密質感配上口感細滑嘅忌廉,每款都有唔同嘅口味,好似日本柚子,裏裏外外都比忌廉包圍着,食起上嚟淡淡柚子香🧡一向鍾意食柚子產品嘅我表示呢一款好有小清新既感覺,每次都會點呢款人氣王👑法國玫瑰睇落好似啱女生,實情係玫瑰🌹味唔會過份濃手厚,味道感覺唔會好假,反而有種清新淡香,重要係👦🏻食鬼晒🤣 (我淨係試左一啖咋!)另外仲有一款人氣王👑清森蘋果吉士紅茶內裏蘊含既夾心唔係忌廉,而係吉士醬!以紅茶製成既戚風蛋糕,淡淡茶香味,配埋吉士醬同埋青森蘋果一
呢間蛋糕店喺香港已經好多分店
而且開咗咁耐,仲有啲乜嘢好介紹?
由佢哋嘅自取店去到堂食都有幫襯過
(所以對於堂食印象特別深刻🙈🙈🙈)

除咗銅鑼灣有堂食之外
宜家係海港城海洋中心都開咗間堂食店
以後食蛋糕打卡唔使再過海!
好在當日去嘅時候餐廳完全冇人,可以俾我揀位坐

今日拉左👦🏻陪我食港女蛋糕
「真主真偉大🙌🏻」

今次食咗三款戚風口味,分別
·日本柚子
·法國玫瑰
·清心蘋果吉士紅茶

另外仲有一款人氣王👑
清森蘋果吉士紅茶內裏蘊含既夾心唔係忌廉,而係吉士醬!以紅茶製成既戚風蛋糕,淡淡茶香味,配埋吉士醬同埋青森蘋果一齊食真係超幸福美滿😍😍😍

玫瑰latte 有三層色,影相真係幾靚!如果鍾意咖啡味比較重嘅你應該會好鍾意,不過唔可以飲太濃咖啡既我就覺得咖啡味比較搶,反而抹茶latte就正正子喇💕 抹茶濃淡味剛好,綠色配粉紅色打卡色系完美配搭💋

留意到餐廳嘅枱嗎?係一朵小菊花設計
同埋蛋糕放埋一齊影相真係好鬼死靚
不過偷偷話比大家知~
唔係成間餐廳都係呢張枱㗎
姊妹們要影相識做喇🤭♥️