2022-10-26
呢日喺荃灣公園做完運動,勁肚餓,消耗咗咁多,梗係要食返咁多啦😂唔食飽邊度有力減肥呢間價錢比較貴,但係聽講啲牛真係靚啲。今次第一次嚟,就食個平平地嘅套餐,試一試個質素先,*Course B 嚴選牛肉放題及盛合 / $448 / 人*一入座好快已經有兩盤打卡嘅肉肉,之後點單用QR code,再經輸送帶迅速送餐,獨家嘅「燒肉新幹線」舟盛合和牛4片、豚五花帶軟骨4片、雞腿肉4條,海鮮有扇貝2件、海蝦2隻,仲有南瓜、香菇、翠玉瓜各2件桶盛盒有牛肋肉、牛里脊肉、豚肉&雞肉除咗兩盤盛盒之外,仲包括勁多款食物,我地緊係主攻食牛,每款牛都會有牌仔標名。最特別嘅係大判壽喜燒牛里脊肉,薄薄一片輕輕燒完後,蘸上溫泉蛋漿,又滑又香牛舌都有幾款,有款超大塊,平時出面都冇見過呢個size最特別嘅係有和牛刺身、生牛肉壽司,好似冇乜邊間燒肉店有牛嘅刺身食,我哋試咗拌生牛肉,好滑😆香蔥海苔溫泉蛋拌飯明知食飯好唔抵,但係紫菜拌溫泉蛋飯真係好吸引,粒粒珍珠米被蛋黃汁包裹住,自製一個高級燒肉丼飲品部份,雖然罐裝汽水飲料嗰啲唔算多款,但係多咗果汁,有橙汁、蘋果汁,仲有幾款自家製嘅生果茶,例如西瓜紅莓茉莉茶、甘筍蘋果美人水等等甜品
舟盛合
桶盛盒
有牛肋肉、牛里脊肉、豚肉&雞肉
牛舌都有幾款,有款超大塊,平時出面都冇見過呢個size
香蔥海苔溫泉蛋拌飯
甜品方面,呢到有好多款日本雪條,我起碼食咗5、6條,最好食係白桃烏龍,仲有其他迷你甜品杯,不過呢啲我已經冇肚再試😌