2012-01-30
話說前幾日過完年兩小口子 想去試下好多人講既海南少爺d人話個雞湯好正喎checkin時晚上22:26分 已被告知last order為22:30分 23:00營業時間完同女伴商量後同意進入入左去3分鐘就決定order1人1個海南雞飯set.order完都無問題 個2個set都好快到食完都覺得幾好既 d雞飯幾好.lastorder過後 無幾耐 個set仲食緊後有位男員工話想我地結左帳先 我地話無問題就出示信用卡碌啦 俾完卡女伴: 咦 我個set呢 未食完架 個杯湯都未飲過原來頭先有個女仔侍應襯我同地出卡結帳時 收左我地d set 我個set就清完既 不過女伴個set明明杯湯都未開始飲噃 乜呢間得獎食肆d員工收野前連問下既基本動作都無咩 呢d好似連麥當勞員工都會問噃我當然揮手示意出錯位女員工 佢收錯左我女伴杯湯啦佢之後去番廚房 我諗佢會俾番杯湯我地點知道 佢之後行番黎話"唔好意思小姐 廚房d野收晒 不如我私俾杯意米水你好嘛"我地心諗 你地好趕住收工咩 都未夠23:00就話收晒d野依家係你地店舖方做錯野喎 無可能開番個爐俾番d湯俾我地都唔得丫嘛by the way 一開始個set黎個湯一d都
d人話個雞湯好正喎
同女伴商量後同意進入
入左去3分鐘就決定order1人1個海南雞飯set.
order完都無問題 個2個set都好快到
食完都覺得幾好既 d雞飯幾好.
lastorder過後 無幾耐 個set仲食緊
我個set就清完既 不過女伴個set明明杯湯都未開始飲噃
我當然揮手示意出錯位女員工 佢收錯左我女伴杯湯啦
佢之後去番廚房 我諗佢會俾番杯湯我地
點知道 佢之後行番黎話
"唔好意思小姐 廚房d野收晒 不如我私俾杯意米水你好嘛"
我地心諗 你地好趕住收工咩 都未夠23:00就話收晒d野
by the way 一開始個set黎個湯一d都唔熱 我諗佢要整番個湯黎唔太難嘛
我地一心想黎食海南雞飯 無左個湯仲算係套餐咩
你一杯湯剩買成$40幾蚊 你只係補個意米水黎
我地食既心情即刻無晒啦 都唔想要乜野水就走人了
走後 我地覺得如此一般大既食肆服務如此差劣
希望只係個位女仔員工個人操守問題啦 我在此報告
付上相一張. 本來當日好有心去幫襯換來如此待遇
他日永不幫襯
题外话/补充资料:
本來都唔想寫 但係諗起店舖得過獎但係佢個d員工都咁既服務態度同處理手法 真係要上黎打下報告