2021-02-07 174 浏览
見到pizza express, 有新年menu 就外賣試下 叫左兩個pizza, 第一個牛肝菌西班牙腸薄餅 第二個 Lava Pizza, 先講第一個,牛肝菌本身乾菌香味好濃,攞番去途中一直聞住,真係好吸引,加埋西班牙腸同甜醋醬,真係好夾,薄脆既批底又帶點筋性既口感,真係一件接一件Lava pizza 就升級試下佢地個羅馬餅底,會厚身少少,不過又係唔同口感,餅脆加煙韌,配埋佢地自家蕃茄醬底,十分夾,酸甜味道配意式香料簡單襯托 Burrata Cheese 羅勒 橄欖 同車厘茄,同牛肝菌pizza 前後咁食 ,一D都唔會滯另外還點了一份牛肝菌雞肉螺絲粉非常香口,多汁很濃味牛肝菌的味道也十分濃烈烤焗雞翼,覺得非常香,配以蜜糖芥茉醬汁最後就是新年套餐裏的西柚特飲裏面有西柚汁蘆薈和雪碧新年點這個套餐真的夠晒飽!餐廳還送了$50優惠券
叫左兩個pizza, 第一個牛肝菌西班牙腸薄餅
第二個 Lava Pizza,

另外還點了一份牛肝菌雞肉螺絲粉
非常香口,多汁很濃味
牛肝菌的味道也十分濃烈

烤焗雞翼,覺得非常香,配以蜜糖芥茉醬汁

最後就是新年套餐裏的西柚特飲
裏面有西柚汁蘆薈和雪碧

新年點這個套餐真的夠晒飽!
餐廳還送了$50優惠券