2020-04-06
荃灣海之戀之前出晒名要搶住買, 係正西鐵上蓋, 一落荃灣西站就係正樓上, 但原來仲益左唔係到住既人, 因為中間果層隔住個大商場。 仲有瘋魔一時 既donki, 記得尖沙咀岩岩有既時候 排隊都排癲。 但里到就有一間比大家慢慢行,唔洗迫到傻。但行左咁耐, 又點可以唔搵野食呢。 今日就黎到 新商場乘機獵食。 只要有新奇野我都會想衝入去下咩料。行左個圈 唯獨里間品川可以吸引到我, 裝修夠地道之餘, 仲有榻榻米 夠晒私人空間, 一家人有傾有講唔洗驚嘈住人先起碼。 今次我地坐左個海景位, 有靚景 又有任食, 成個心情都唔同d, 甜品雪榚 就基本, 刺身款式多, 而且生熟 燒炸 手卷 任叫。 跟本多到只可以每樣都食小小, 但重點係 仲有清酒任飲, 里個真係小見。 我又點會放過今次機會 大似特飲, 以里個價仲要有景 有酒, 而且食物質數又夠。 無得輸, 其他鋪頭都幾難生存, 唯一係個位置比較難發覺。 只要食過一次, 我諗都好難唔食第2次。 慶祝生日 同朋友gathering 一流地點。 而且空間又夠晒, 唔洗擔心。